Kart Experience

Rotax Kart Experience

Ooit de adrenaline willen voelen om in een echte wedstrijdkart te rijden, zoals ook Max Verstappen en vele F1 coureurs ooit zijn begonnen? Of baal jij dat je ouders je niet als kleine dreumes al in een kart hebben gezet om je als autosport wonderkind te laten ontwikkelen?

Dat is nu mogelijk met de Rotax Kart Experience, mogelijk gemaakt door Roba Racing waar u gaat rijden met een echte Rotax wedstrijdkart.

Waar vind dit plaats ?

Wij maken gebruik van de volgende kartbanen in Nederland, dat zijn de kartbanen in Strijen, Oss en Veldhoven. Onze thuisbaan is Strijen, een compact technisch circuit, de oudste kartbaan van Nederland. Rijden op de banen in Oss en Veldhoven behoort tot de mogelijkheden, dit vindt in overleg plaats. Wie is mijn begeleider? Tijdens de kart experience wordt u begeleid door de 26 jarige Bas van Vlimmeren. Bas is al sinds zijn 7e jaar actief in de kartwereld en heeft jarenlang meegedaan aan verschillende Nederlandse en Benelux Kampioenschappen in de Rotax klassen. Bas is drie maal als 3e geëindigd in het Nederlands kampioenschap en heeft tal van overwinningen en podiumplaatsen achter zijn naam staan. Bekende namen waar hij onder meer tegen gereden heeft zijn Nyck de Vries, Beitske Visser, Mats van de Brand, Rudy van Buren, Daniel de Jong en diverse ander nationale en internationale topcoureurs. Hoeveel rijtijd krijg ik op een dag? In tegenstelling tot een heat indoorkarten, wat vaak maximaal 15 minuten is, geven we jouw de kans om de hele dag, van 12:00 tot 18:00 zoveel mogelijk te rijden.

Rotax Max, wat is dat ?

Rotax is een 125cc 2-takt motor die wereldwijd gebruikt wordt voor de professionele kartsport, geschikt gemaakt om in verschillende leeftijdscategorieën mee te racen. De Rotax is een automaat heeft een vermogen van 30 pk en een maximum toerental van maar liefst 14.500 jankende toeren. Met een gewicht van 90 kg en een acceleratie van 0 naar 100 in 5 seconden is dit een ultieme adrenaline rush! De snelheidsbeleving van deze kart is met bijna geen enkele auto te vergelijken! Alles voelt intens en direct. Het is als circuitrijden in een Formule auto, maar dan op kleine schaal. Hoe ziet een Kart Experience eruit? De kennismaking bestaat uit twee delen. Als u serieus geïnteresseerd bent om aan de experience mee te doen, neem dan contact met ons op voor een kennismaking. Deze kennismaking wordt gebruikt om onder meer de juiste zitpositie in de kart te bepalen. Een goede voorbereiding is het halve werk, want de zitpositie in een wedstrijdkart is zeer belangrijk, ook omdat deze niet zo veel stelmogelijkheden heeft als een huurkart en de G krachten op het lichaam vele malen hoger zijn. Ook zullen wij u uitleg geven hoe de werkwijze is in ons raceteam, hoe we die dag te werk zullen gaan en wat de regels zijn op de kartbaan. Deze eerste kennismaking kan zowel overdag als op een avond plaatsvinden. Wanneer het op de echte experience aankomt, beginnen we met een zogenoemde trackwalk. Hier besteden wij aandacht aan de ideale lijn, de rempunten en waar je allemaal rekening mee moet houden op het circuit. Dan begint het echte rijden. Je mag zoveel heats rijden als mogelijk. Het belangrijkste is om eerst goed aan de kart te wennen en rustig aan het tempo op te bouwen. Tussen de heats door zullen we rondetijden analyseren en geven we je diverse tips over hoe je jezelf kan verbeteren.

Het is mogelijk om na verloop van tijd onder onze begeleiding mee te doen met een wedstrijd.

Dit kunnen we echter pas beoordelen nadat u een eerste keer heeft kennisgemaakt met de kartexperience en hoeveel training er nodig is om u voor te bereiden op een wedstrijd.

Een clubrace in Strijen of een wedstrijd bij de organisatie Kart 4 Fun, die verreden wordt op de banen Berghem en Landsard, behoren dan tot de mogelijkheden.

Je zal 1 op 1 begeleiding krijgen van ons voor de gehele dag. Er zullen wel andere karts op de baan rijden, omdat het een openbare vrije training is.

Waarom een kartexperience ?

De Rotax Kart Experience is een unieke ervaring als je van snelheid houdt en wilt beginnen om serieus te racen.

Wat zijn de kosten ?

De totale kosten voor de kartexperience bedraagt € 350,- per persoon exclusief baanhuur (baanhuur bedraagt € 50,- voor de gehele middag). Deze kosten bestaan uit: