Video Archief

Video Archief Roba Racing

Hier vind u verschillende beelden van het verleden en heden van Roba Racing.

Felle strijd in Rotax DD2 wedstrijd

11-10-2020
Voor de derde ronde van het Nederlands kampioenschap Rotax Max DD2 reden we weer op kartcircuit de Landsard, vlakbij Eindhoven Airport. In deze wedstrijd start ik vanaf de vijfde plek en na een paar felle gevechten eindigde ik op de derde plaats. Helaas kreeg dit nog een staartje, in de vorm van een penalty. Benieuwd wat er gebeurde? Kijk dan de video !

Het leven op de paddock.

12-09-2020
Naast de races op het circuit, zijn de monteurs op de paddock altijd in de weer om de kart te prepareren voor hun rijder. Zie hier een korte sfeerimpressie van het leven op de paddock tijdens de Kart4Fun wedstrijd van 12 september 2020.

Van P25 naar P5 op Circuit de Landsard

12-09-2020
Dit zijn onboardbeelden van de eerste manche van het Kart4Fun evenement van 12 september 2020. Door technische problemen in de kwalificatie had ik de 25e startplaats. In de race reed ik van de 25e naar de 5e plek. Door zeer strak te rijden, je inhaalacties goed plannen en deze vol overtuiging uit te voeren kom je heel ver. Check de beelden voor de complete wedstrijd, met af en toe gastcommentaar van Olav Mol ;).

Spectaculaire Onboard Kart4fun race

12-09-2020
Tijdens de eerste kart4fun wedstrijd van 2020 hebben we onboardbeelden gemaakt van de tweede manche, die gekenmerkt werd door veel inhaalacties, spanning in de kopgroep en twee rode vlag situaties. Na de laatste rode vlag situatie is de race vroegtijdig stilgelegd, alle rijders waren overigens oké.

Onboard testsessie op Kartbaan Berghem met een Rotax Max DD2

16-02-2020
Ter voorbereiding op het 2020 seizoen hebben we uitvoerig getest, omdat we in een nieuwe klasse uitkwamen, de Rotax Max DD2. 

Autovisie Journalist test onze karts

17-10-2019
Om onze activiteiten rondom de kartexperience en de karting in Nederland in zijn geheel een boost te geven, hadden we de redactie van autovisie uitgenodigd om een keer in een echte kart te testen. Nadat redacteur Dries van den Elzen net was teruggevlogen uit Maranello na een test met een nieuwe Ferrari, kon hij op kartbaan Berghem de karts aan de tand voelen. En hij maar denken dat een Ferrari heftig is…

Droom van Bas in duigen –
Omroep Brabant

10-08-2015
In 2015 nam Bas deel aan de Nissan GT Academy, waar gamers van het racespel Gran Turismo kans maken om van gamer professioneel coureur te worden. Bas won de voorrondes in Nederland, zou als Nederlandse afvaardiging naar de finale gaan in Abu Dhabi, maar dat liep anders…

Trainingsdag Strijen Mini 60cc

Zomer 2001
Dit zijn opnames van een trainingsdag in de zomer van 2001. Het was een half jaar na de cursus en Bas had in de tussentijd veel geleerd. Ook toen was kartbaan Strijen al een goede leerschool voor de Mini’s.

Kartcursus in strijen

Winter 2001
voor aanvang van het eerste seizoen van Bas in Strijen, heeft Bas meegedaan met de allereerste kartcursus in Strijen. Dit is een samenvatting van de cursus van toen, wat uiteindelijk 20 jaar later nog steeds wordt gehouden op de kartbaan in Strijen. 

Alfa Romeo GTV 6 in 1987

1987
Beelden uit de tijd dat Rom van Vlimmeren nog als coureur actief was. In 1987 maakte een goede vriend van Rom een compilatie van de iconische Alfa Romeo GTV6. Beelden zijn opgenomen op Circuit Park Zandvoort, industrieterrein Moerdijk (toen het nog niet zo volgebouwd was) en verschillende vestigingen van hoofdsponsor Akkermans Techniek.